Hizbullah Mossad merkezine saldırı planladı iddiasıyla ilgili haberlere göre, İsrailli yetkililer Hizbullah’ın Herzliya yakınlarındaki Mossad karargahını hedef aldığını belirtti. Ancak İsrail’in "önleyici saldırısı" sayesinde saldırının engellendiği iddia ediliyor.

İsrail ordusu Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah’a ait füze rampalarını ve bir hücreyi vurduğunu duyurdu. Bu saldırılarda 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Lübnan resmi ajansı NNA’nın haberine göre, İsrail ordusuna ait bir İHA, Lübnan’ın kuzeyinde düştü.

Hizbullah ise Fuad Şükür suikastına misilleme olarak başlattığı saldırıların İsrail tarafından önlendiği iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın yapacağı konuşmada ayrıntılı bilgilerin paylaşılacağı belirtildi.

İsrail ordusu, Lübnan’a düzenlediği saldırıya 100 savaş uçağının katıldığını ve füze rampalarından 40’ının vurulduğunu iddia etti. Bu olaylarla ilgili gelişmeleri takip etmek için Beklenen savaşta ilk saldırılar başlıklı haberimize göz atabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir