Hizbullah Lideri Nasrallah, İsrail’e Karşı Güçlü Misilleme Hazırlığında

Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail ordusunun 30 Temmuz’da Beyrut’taki Dahiye’de Hizbullah komutanı Fuad Şükür’ü öldürmesinin ardından düzenlenen törene video konferans aracılığıyla katıldı. Nasrallah, İsrail’in beklediği misillemeye karşı güçlü bir cevap vermeye hazır olduklarını belirterek, misilleme planlarını açıkladı.

Nasrallah, İsrail’e karşı verecekleri misillemenin güçlü ve etkili olacağını vurgulayarak, bu misillemenin ya Hizbullah tarafından ya da diğer direniş gruplarıyla birlikte gerçekleştirileceğini söyledi. Ayrıca, Hamas lideri İsmail Heniyye’nin Tahran’da suikasta uğramasının ardından İsrail’in sadece İran’ın misillemesini beklemeyeceğini, Hizbullah ve Yemen’in de İsrail’e karşılık vereceğini belirtti.

Nasrallah, İsrail’in Hizbullah ile topyekün bir savaşa girmesinin kolay olmadığını ancak İsrail’in bu savaş için herhangi bir bahaneye ihtiyacı olmadığını ifade etti. Son olarak, İsrail’in her an karşı atağa geçebileceğini ve Hizbullah’ın da buna hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir