Hizbullah lideri Nasrallah, televizyondan yayınlanan konuşmasında, salı ve çarşamba günleri düzenlenen ve 37 kişinin ölümü ve binlercesinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıları değerlendirdi.

Nasrallah, insanların büyük çoğunluğunun patlamalar sonucu gözünden yaralandığını belirterek, hastanelerde büyük bir iş yükü oluştuğunu ifade etti.

Patlamaların çoğunun hastaneler, çarşılar, yollar ve evlerde meydana geldiğini vurgulayan Nasrallah, bu mekanlarda daha çok kadın ve çocukların bulunduğuna dikkat çekti. İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının kırmızı çizgileri aştığını belirten Nasrallah, saldırıların Lübnan halkına karşı bir savaş ilanı olduğunu söyledi.

Nasrallah, İsrail’in teknolojik olarak kendilerinden üstün olduğunu ve NATO ile ABD tarafından desteklendiğini ifade etti.

Hizbullah lideri, İsrail’in son saldırılarının hedefinin direniş cephesini yıkmak olduğunu ve Lübnan cephesinin kapanmadığını belirtti. Salı ve çarşamba günleri yaşanan olayların Hizbullah için ağır ve kanlı günler olduğunu ancak bu saldırıların kendilerini yıkmadığını ve daha güçlü hale geleceklerini söyledi.

Tel Aviv yönetiminin, kuzeyden göç eden İsraillileri geri getirme çabalarına da değinen Nasrallah, İsraillilerin kuzeye geri dönemeyeceğini ve dönmelerinin tek yolunun savaşın durması olduğunu belirtti. İsrail’in Lübnan topraklarında güvenlik koridoru kurma çabalarına da karşı çıkan Nasrallah, bu durumun bir pusuya ve cehenneme dönüşeceğini söyledi.

İsrail’in saldırılarına karşı verecekleri cevapla ilgili olarak Nasrallah, adil bir kısas olacağını ve zamanını, yerini ve mahiyetini kendilerinin belirleyeceğini ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir