İsrail, Hizbullah’a Karşı Beyrut’ta Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail, Golan’da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından Hizbullah’a karşılık vermek amacıyla Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Dahieh banliyösüne hava saldırısı düzenledi. Saldırı, işlek caddelerin üzerinde bulunan birçok binaya yönelik gerçekleştirildi ve patlama sonucunda büyük panik yaşandı. İsrail ordusu, saldırıda Hizbullah’ın 2 numaralı isminin hedef alındığını ve yok edildiğini belirtti.

Hedef alınan ismin Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın üst düzey danışmanlarından Fuad Şükür olduğu belirtiliyor. Şükür, saldırıdan sağ kurtuldu ancak saldırıda 1 kadın, 2 çocuk olmak üzere toplam 3 kişi hayatını kaybetti ve 69 kişi yaralandı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, saldırı sonrası Hizbullah’ın kırmızı çizgiyi aştığını belirterek açıklama yaptı.

Fuad Şükür, birkaç yıl önce Hizbullah’ın hassas füze projesi komutanı olarak atandı ve Washington tarafından aranan isimler arasında yer alıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Hizbullah arasındaki gerginliği diplomatik yollarla çözme çabalarını desteklediğini belirtirken, Beyaz Saray Basın Sözcüsü savaşın kaçınılmaz olmadığını vurguladı. Lübnan Dışişleri Bakanı, saldırıyı BM Güvenlik Konseyi’ne şikayet edeceklerini açıklarken, İran ve Rusya da saldırıyı kınadı ve uluslararası hukukun ihlal edildiğini belirttiler.

BM Genel Sekreteri Antonio Guteres’in sözcüsü, BM’nin İsrail ve Lübnan ile temas halinde olduğunu açıkladı ve durumu yakından takip ettiklerini belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir