İran’ın başkenti Tahran’da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yapılan suikast sonrasında, İran’ın İsrail’e yapması beklenen misilleme havayolu şirketlerini etkiledi. ABD hava yolu şirketlerinden United Havayolları, 6 Ağustos’a kadar İsrail seferlerini durdururken, Delta Havayolları ise 2 Ağustos’a kadar İsrail uçuşlarını askıya aldı. British Airways da dünkü uçuşlarını iptal etti.

Alman hava yolu firması Lufthansa, Beyrut ve Tel Aviv’e uçuşlarını güvenlik gerekçesiyle askıya aldı. Swiss Uluslararası Hava Yolları ise Zürih ile Tel Aviv arasındaki uçuşları karşılıklı durdurdu.

Hindistan hava yolu firması Air India, Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle Tel Aviv’e ve bu kentten yaptığı uçuşları durdurma kararı aldı. İtalya’nın bayrak taşıyıcı hava yolu firması ITA’nın Tel Aviv uçuşları da 6 Ağustos’a kadar askıya alındı.

Polonya’nın ulusal hava yolu şirketi LOT, güvenlik gerekçesiyle 3-4 Ağustos’ta Lübnan ve İsrail’e planlanan 8 uçuşunu iptal etti. Hollanda Kraliyet Havayolu KLM ise İsrail uçuşlarını 26 Ekim tarihine kadar iptal ettiğini duyurdu.

Singapur Havayolları, Orta Doğu’daki gerilim nedeniyle uçuşlarda İran hava sahasının kullanılmayacağını ve alternatif rotalara başvurulacağını açıkladı. Ben Gurion Havalimanı’nın resmi internet sitesinde yaşanan geçici arıza havalimanının normal faaliyetini etkilemediği belirtildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir