İran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin yerine, Gazze Şeridi sorumlusu Yahya Sinvar seçildi. Hamas’ın resmi Telegram hesabından yapılan açıklamada, “Hamas, şehit lider İsmail Heniyye’nin yerine, hareketin siyasi büro başkanlığına Komutan Yahya Sinvar’ı seçtiğini ilan ediyor.” denildi.

Hamas, 3 Ağustos’ta Heniyye’nin yerine geçecek yeni ismi belirlemek için istişarelere başladıklarını duyurmuştu. Heniyye, 31 Temmuz’da İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğramıştı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye’yi hedef alan skandal açıklamalarıyla gündeme geldi. Katz’ın skandal paylaşımına Dışişleri ve AK Parti’den tepki geldi.

Bu gelişmelerle birlikte Orta Doğu’da yaşanan gerilimde tansiyon yükselmeye devam ediyor. Son dakika açıklamalarına göre İran’ın her an İsrail’e karşı misilleme yapabileceği belirtiliyor. Bu durum, bölgedeki dengeleri daha da karmaşık hale getiriyor.

Türk-İsrail ilişkileri de Katz’ın açıklamalarıyla bir kez daha gerginleşirken, bölgedeki tüm tarafların dikkatle hareket etmesi gerektiği vurgulanıyor.

Bu gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz. Son dakika haberleri ve analizler için bizi takip etmeye devam edin.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir