Hamas Ulusal İlişkiler Ofisi Başkanı Hüsam Bedran, Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleşen toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bedran, Filistinli grupların 21 ve 22 Temmuz tarihlerinde katıldığı toplantının, Filistin’in ulusal birliğine ulaşması yolunda önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bedran, Çin’in büyük çaba sarf ettiği toplantıya ABD’nin karşı çıktığını vurgulayarak, Çin’e teşekkürlerini iletti. Filistinli gruplar arasında imzalanan bildirinin en önemli noktasının Gazze ve Batı Şeria’da Filistin halkını yönetecek, yeniden inşa faaliyetlerini denetleyecek ve seçim koşullarını hazırlayacak bir Filistin ulusal mutabakat hükümetinin kurulması olduğunu belirtti.

Çin, Fetih Hareketi ve Hamas başta olmak üzere Filistinli grupların katıldığı kapsamlı ulusal bir toplantıya ev sahipliği yapmıştı. Bu toplantının Filistin’in ulusal birliği yolunda önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Hamas Ulusal İlişkiler Ofisi Başkanı Hüsam Bedran, Çin’in bu toplantıda gösterdiği çabadan dolayı teşekkürlerini iletti ve ABD’nin bu anlaşmaya karşı çıktığını belirtti.İmzalanan bildirinin en önemli noktasının Gazze ve Batı Şeria’da Filistin halkını yönetecek, yeniden inşa faaliyetlerini denetleyecek ve seçim koşullarını hazırlayacak bir Filistin ulusal mutabakat hükümetinin kurulması olduğunu ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir