Vietnam

Güneydoğu Asya’da yaşanan şiddetli muson sezonunda Vietnam, Myanmar, Tayland ve Laos gibi ülkelerde yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Vietnam, özellikle Yagi Tayfunu nedeniyle büyük zarar gördü. Son raporlara göre, en az 292 kişi öldü ve 38 kişi kayıp.

Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, yaşanan felaketlerle ilgili yaptığı açıklamada, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ancak kayıpların telafi edilemeyeceğini belirtti. Ülke, uluslararası yardımlarla toplam 16 milyon dolarlık yardım aldı.

Myanmar

Myanmar’da darbe sonrası huzursuzluk devam ederken, felaketler ülkeyi vurdu. Cunta hükümeti, toplam 384 kişinin öldüğünü ve 89 kişinin kayıp olduğunu bildirdi. Ülke, Hindistan’dan aldığı yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyor.

Birleşmiş Milletler’in raporuna göre, Yagi Tayfunu yalnızca Myanmar’da 887 bin kişiyi etkilemiş olabilir.

Tayland

Tayland’da da yağışlar etkisini sürdürüyor. Can kaybı 46’ya yükselirken, 160 binden fazla hanenin etkilendiği bildirildi. Altı eyalet sel bölgesi ilan edilirken, arama kurtarma çalışmaları botlar, dronlar ve helikopterlerle sürdürülüyor.

UNICEF Raporu

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan açıklamada, Güneydoğu Asya’daki felaketlerden 6 milyon çocuğun etkilendiği belirtildi. Bölgedeki çocuklar ve aileler, iklim krizinin en acı sonuçlarıyla karşı karşıya kaldı. UNICEF Doğu Asya ve Pasifik Bölge Direktörü June Kunugi, iklim krizinin bölgede en çok çocukları etkilediğini vurguladı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir