Filistinli Siyasi Oluşumların Çin’de Yaptığı Anlaşmadan Memnun

Filistinli siyasi oluşumlar, Çin’in başkenti Pekin’de bir araya gelerek milli birliği sağlamaya yönelik bir anlaşma imzaladı. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün tüm Filistin halkının tek meşru temsilcisi olduğunu vurgulayarak, Gazze’deki savaş sonrası geçici ulusal uzlaşı hükümetinin kurulması konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Hamas heyetinden Musa Ebu Marzuk ise uzlaşma sürecini tamamlayacak bir anlaşmaya varıldığını belirtti.

İsrail’de ise El Fetih’in Hamas ile anlaşmasına tepki geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Hamas’ı kucaklayan Mahmud Abbas’ın gerçek yüzünü gösterdiğini iddia ederek, anlaşmanın uygulamaya konulamayacağını savundu. Katz, Hamas yönetiminin ortadan kaldırılacağını ve Abbas’ın bunu uzaktan izleyeceğini belirtti.

Türkiye ise bu birliğe yönelik anlaşmadan memnun. Dışişleri Bakanlığı, Filistinli siyasi oluşumların Pekin’de bir araya gelerek milli birliği sağlamalarından memnuniyet duyduğunu açıkladı. Açıklamada, İsrail’in Gazze’de devam eden saldırılarına rağmen Filistin’de siyasi birliğin sağlanmasının öneminin arttığı vurgulandı. Türkiye’nin uzun zamandır Filistin’deki siyasi birliğe katkı sunduğu ve Pekin’de kabul edilen anlaşmanın hayata geçirilmesini beklediği belirtildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir