Donald Trump’a Suikast Girişimiyle İlgili FBI Soruşturması Devam Ediyor

ABD’nin eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’a 13 Temmuz’da düzenlenen suikast girişimine ilişkin FBI tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor. FBI yetkilileri, Trump’ı öldürmeye çalışan silahlı saldırgan Thomas Crooks’un, suikast kararı almadan önce kalabalık bir etkinliğe saldırmak için detaylı bir çalışma içerisinde bulunduğunu açıkladı.

FBI’nin Tespitleri

FBI yetkilileri, 20 yaşındaki Crooks’un Trump ve Biden hakkında bilgi edinmek için internet üzerinde 60’tan fazla arama yaptığını belirtti. Crooks’un seçim kampanyaları hakkında araştırmalar yapmaya başladığı da tespit edildi. Ancak, saldırganın hangi saikle hareket ettiği henüz netlik kazanmış değil.

Detaylı Çalışma

FBI yetkilileri, Crooks’un Trump mitingine odaklandığını ve saldırı için bir fırsat olarak gördüğünü belirtti. Crooks, ayrıca miting alanı ve Trump’ın konuşacağı yeri inceledi. Video kayıtları, saldırganın sadece altı dakika boyunca binanın çatısında bulunduğunu gösterdi. Aracında patlayıcı cihazlar da bulunan Crooks’un bomba bileşenleri hakkında bilgi aradığı ortaya çıktı.

Suikast Girişimi

Trump, 13 Temmuz’da Pennsylvania’da gerçekleşen mitingde kürsüde konuşurken saldırıya uğramıştı. Saldırı sonucunda bir kişi ölmüş, iki kişi yaralanmıştı. Saldırgan ise ABD Gizli Servisi keskin nişancısı tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Kaynak: Milliyet

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir