Elon Musk ve Keir Starmer arasında başlayan tartışma, İngiltere hükümetinin sosyal medya platformlarına yönelik dezenformasyon suçlamalarıyla başladı. Musk, gün boyunca yaptığı sosyal medya paylaşımlarında İngiltere hükümetinin göçmenlere ilişkin tutumunu eleştirdi. Bir videoya yaptığı yorumda, “Burası İngiltere mi, Sovyetler Birliği mi?” ifadesini kullandı. Ayrıca, sosyal medyada saldırgan yorum yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan bir kişiyle ilgili paylaşımlara tepki gösterdi.

Musk’ın yaptığı paylaşımlar, medya analizi uzmanı Doç. Dr. Marc Owen Jones’a göre dezenformasyon ve nefret söylemine destek işlevi görüyor. İngiltere Adalet Bakan Yardımcısı Heidi Alexander, Musk’ın yorumlarını “haksız” ve “içler acısı” olarak nitelendirdi.

İngiltere’de artan şiddet ve nefret içerikli paylaşımlar nedeniyle birçok kişi gözaltına alındı. Bir kadın, nefret içerikli bir mesaj paylaştığı için gözaltına alındı. Sürekli artan şiddet olayları, ülke genelinde endişe yaratmaktadır.

İngiltere’deki şiddet olayları, 29 Temmuz’da Southport kentinde yaşanan bıçaklı saldırıyla başladı. Sosyal medyada saldırganın kimliğiyle ilgili spekülatif haberler yayılınca aşırı sağcılar polisle çatıştı. Olaylar, diğer kentlere de sıçradı ve birçok kişi yaralandı.

İngiltere’de yaşanan şiddet olayları ve sosyal medya üzerinden yayılan nefret içerikli paylaşımlar, ülke genelinde endişeye yol açmaktadır. Elon Musk’ın yaptığı paylaşımlar da tartışmaları daha da alevlendirmiştir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir