Elon Musk, Psikolog Jordan Peterson ile yaptığı röportajda, medyadaki haberlerin doğru olmadığını belirtti. Ayrıca sosyal medya platformundan da konuyla ilgili açıklama yaptı ve Trump’ın başkanlık kampanyasına bağış yaptığını ancak bağışlarının “çok daha düşük bir seviyede” olduğunu vurguladı.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin geçen hafta yaptığı habere göre, Musk’ın America PAC adlı Trump yanlısı siyasi eylem komitesine ayda yaklaşık 45 milyon dolar bağış yapmayı planladığı iddia edilmişti. Ancak Musk, bu iddiayı mizahi bir şekilde yalanladı ve takipçileri tarafından haberin yalanlandığı şeklinde yorumlandı.

Bağışlar neden bu kadar önemli? ABD’de devletin seçim kampanyaları için yeterli ödenek vermediği için adaylar, büyük finansman ihtiyacıyla karşı karşıya kalıyor. Bu finansman sayesinde adaylar, daha iyi reklamlar yapabilir, daha büyük mitingler düzenleyebilir, sosyal medyayı etkin kullanabilir ve seçim kampanyaları için gerekli ekipleri oluşturabilirler. Dolayısıyla daha iyi finanse edilen adaylar, daha geniş kitlelere ulaşarak oylarını artırma şansına sahip oluyorlar.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir