Başkanlık seçimlerine katılan Cumhuriyetçi aday Trump, bir oyun ve canlı yayın platformunda Adin Ross’un programına konuk oldu. Program sırasında İsrail’in saldırıya uğrayacağına dair duyum aldığını belirten Trump, “Eğer ben başkan olsaydım, böyle bir şeyin gerçekleşmesine izin vermezdim” dedi.

Geçtiğimiz günlerde İsrail’in Beyrut’ta Hizbullah komutanlarına düzenlediği saldırı ve Hamas lideri İsmail Heniyye’nin Tahran’da suikasta uğramasıyla bölgede gerilim artmıştı. İran ve Lübnan Hizbullahı, İsrail’i suikastların sorumlusu olarak göstermiş ve Tel Aviv’e karşılık vermeye hazır olduklarını açıklamıştı.

Bu gelişmelerin ardından bölgede savaş tehlikesi artarken, uzmanlar Orta Doğu’nun büyük bir çatışmanın eşiğinde olduğunu belirtiyor. İran medyası ise artık engellenemeyecek bir savaşın başlayabileceğini iddia ediyor. Telegram’da dolaşıma giren bir fotoğrafta ise şehirlerin terk edilmesi gerektiği yönünde bir mesaj yer alıyor. Bu gergin ortamda bölgede yaşanan herhangi bir olayın büyük çatışmalara yol açabileceği endişesi hakim.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir