Filistin’de işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kenti Valisi Gassan Daglas, Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrailli bir keskin nişancı tarafından öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının ailesine teslim edilmesi ve defni için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Eygi’nin ABD’de yaşayan aile fertleriyle ve Türkiye’deki akrabalarıyla temas halinde olduklarını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eygi’nin annesi Rabia Birden Eygi ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da Eygi’nin annesiyle telefonda görüşerek başsağlığı dileklerini iletti.

Eygi’nin ölüm haberi, Aydın’ın Didim ilçesindeki yakınları tarafından üzüntüyle karşılandı. Acı haberi alan aile üyeleri, Eygi’nin dedesi Şerif Eygi’nin evine gelerek taziye kabul etti. Türk bayrakları asılan evde, Eygi’nin amcası Yılmaz Eygi açıklamalarda bulundu.

Eygi’nin akrabaları, cenazenin Didim’de defnedilmesini planladıklarını belirtti. Akrabaları, Eygi’nin dünya genelindeki zulümlere duyarlı bir insan olduğunu ve çeşitli bölgelerde yardım faaliyetlerinde bulunduğunu vurguladılar. Eygi’nin akademik kariyer düşündüğü ve BM toplantılarına katıldığı da belirtildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir