Bangladeş Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ülkedeki dang humması vakalarına ilişkin açıklama yaptı. Son 24 saatte dang hummasından bir kişinin hayatını kaybettiği, 463 kişinin hastaneye kaldırıldığı duyuruldu. Yıl boyunca dang hummasından 96 kişinin öldüğü kaydedilen açıklamada, bu yılki toplam vaka sayısının 15 bin 670’e ulaştığı belirtildi. Halihazırda ülke genelinde 1582 kişinin dang humması nedeniyle tedavi gördüğü ifade edildi.

Dang humması, tropikal ve subtropikal bölgelerde görülen bir virüs hastalığıdır. Sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşan bu hastalık genellikle hafif ateşe sebep olur ancak bazı vakalarda ölümcül olabilir. Vakalar genellikle yağış dönemlerinde artış gösterirken, bilim insanları yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sivrisineklerin artmasına neden olduğunu belirtiyor. Su birikintilerinde larva oluşturan sivrisinek türü nedeniyle, özellikle çöp birikintilerinin düzenli olarak ilaçlanması gerekmektedir.

Maymun çiçeği virüsü ise enfekte bir kişinin deri lezyonları, vücut sıvıları veya uzun süreli solunum damlacıklarına maruz kalan kişilere bulaşabilen bir virüstür. Bu virüsün havuz, hamam ve kaplıca gibi alanlardan bulaşma riski bulunmaktadır. Hijyen kurallarına dikkat edilmesi, su kaynaklarının düzenli dezenfekte edilmesi ve semptomları olan kişilerin izole edilmesi önem taşımaktadır. Maymun çiçeği virüsünün su yoluyla bulaşma riski düşük olsa da kişisel hijyenin sağlanması ve enfekte kişilerle temasın önlenmesi önemlidir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir