Gündemde son zamanlarda popüler olan ‘yemek yeme meydan okumaları’ adlı içerikler, sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bu videolar genellikle içerik üreticilerinin belirli bir süre içinde ne kadar yemek yiyebileceğini göstermeye dayanıyor. Ancak bu meydan okumaların ne kadar tehlikeli olabileceği, 24 yaşındaki Pan Xiaoting’in başına gelen trajik olayla bir kez daha ortaya çıktı.

Xiaoting, 14 Temmuz’da 10 kilo yemek yiyerek gündeme gelmeye çalıştı. Ancak canlı yayında bir anda bilincini kaybedip yere yığıldı ve hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen genç kadın hayatını kaybetti. Otopsi sonucunda, midenin aşırı dolması nedeniyle deformasyona uğradığı ve mide-bağırsak kanaması sonucu öldüğü belirlendi.

ABD ve Kanada’da popüler olan bu tarz yarışmalar genellikle 10-30 dakika sürer ve sağlık ekipleri de bulundurulur. Ancak aşırı yeme meydan okumalarının ciddi sağlık riskleri taşıdığı unutulmamalıdır. Bu tür meydan okumalara katılmadan önce mutlaka bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir