ABD Başkanı Joe Biden, CBS News’e verdiği röportajda, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı ve eski başkan Donald Trump hakkında endişelerini dile getirdi. Biden, Trump’ın seçimi kazanması durumunda ABD güvenliği için gerçek bir tehlike oluşturabileceğini belirtti. Dünya tarihinde önemli bir dönüm noktasında olduklarını vurgulayan Biden, izlemeye devam etmeleri gerektiğini söyledi.

ABD’de yapılan son anketlere göre, Demokrat Parti adayı Kamala Harris ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump arasındaki yarış oldukça çekişmeli geçiyor. The New York Times ve Siena College tarafından yapılan anketlerde, Harris’in Michigan, Pennsylvania ve Wisconsin eyaletlerinde Trump’a karşı önde olduğu ortaya çıktı. Ekonomi ve göçmen konularında seçmenlerin Trump’ı tercih ettiği ancak kürtaj konusunda Harris’in daha güvenilir bulunduğu belirtiliyor.

Anketler, Trump’ın Biden’ın desteklediği Harris karşısında eşit ya da hafif bir üstünlük sağladığı eyaletlerde farklı bir tablo çiziyor. Biden’ın geçen ay yarıştan çekilmesi ve Harris’i desteklemesi de dikkat çekici bir gelişme olarak kaydedildi.

İsrail’de ise Kanal 14 televizyonu tarafından yayımlanan bir mektup, Gazze Şeridi’ndeki saldırılarda görev yapan 100 yedek subayın Genelkurmay Başkanı’na yazdığı itiraf mektubunu gündeme taşıdı. İsrail ordusundan gelen bu açıklamalar, bölgedeki gerilimin artmasına neden oldu.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir