Bangladeş’te yaşanan olaylarda öğrenci liderlerinin hükümete karşı sivil itaatsizlik ilan etmesi sonucunda binlerce kişi sokaklara döküldü. Başbakan Şeyh Hasina’nın istifasını talep eden protestocular ile polis arasında çatışmalar yaşandı ve can kaybı arttı.

Protestolar sırasında polisin göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandığı bildirilerek yaşamını yitirenlerin sayısının 99 olduğu belirtildi. Başkent Dakka başta olmak üzere çeşitli şehirlerde gerçekleşen olaylarda birçok kişi hayatını kaybetti.

Başbakan Şeyh Hasina, ordunun ve diğer kurumların başkanlarının katıldığı ulusal güvenlik toplantısının ardından yaptığı açıklamada protestocuları terörist olarak nitelendirerek halkı onları bastırmaya çağırdı.

Hükümet, ülke genelinde “süresiz” sokağa çıkma yasağı ilan ederken ayrıca pazartesi, salı ve çarşamba günleri olmak üzere 3 günlük resmi tatil ilan etti.

Bangladeş’te daha önce de yaşanan kontenjan protestolarında 174 kişi hayatını kaybetmişti. Hükümetin kontenjan kararını geri çekmesine rağmen öğrencilerin eylemleri devam etti. Hasina’nın koşulsuz diyalog teklifini reddeden öğrenciler, Hasina’nın istifasını talep etmeye devam etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir