Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürüldüğü saldırıda tanıklık eden İtalyan aktivist Mariam, saldırı anını şöyle anlattı:

Ayşenur bir zeytinlik alanında bulunuyordu ve yaklaşık 200 metre ötede Filistinli bir evin çatısına çıkmış olan İsrail askerlerini görebiliyorduk. Aniden iki el ateş açıldı, biri metal bir objeye çarptı. Arkadaşlarım beni uyardı, dönüp baktığımda Ayşenur bilinci kapalı bir şekilde ağacın altında yatıyordu. Başından kan geldiğini gördüm. Hemen yardım çağırdık, onu ambulansa koyup Beyta Sağlık Merkezi’ne götürdük, oradan da Nablus’a hastaneye sevk ettik. Ne yazık ki, kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi.

Mariam, Ayşenur’un saldırıdan önce Filistin halkına destek vermek amacıyla gösteriye katıldığını ve heyecanlı olduğunu belirtti. Ancak saldırı sonrasında İsrail ordusunun aşırı güç kullanımı nedeniyle endişeli olduklarını vurguladı.

Uluslararası dayanışma aktivistlerinin son zamanlarda yerleşimciler ve ordunun artan şiddetine maruz kaldığını ifade eden Mariam, Filistinlilerin uzun yıllardır yaşadığı sıkıntıların 7 Ekim’den sonra daha da arttığını dile getirdi. Aşırı sağcı İsrailli yerleşimcilerin aktivistlerin sosyal medya hesaplarını takip ettiğini ve saldırılarının arttığını belirtti.

Hamas’ın saldırıyı kutladığını ve İsrail’e silah satışının durdurulmasını, özgür bir Filistin için adil bir çözüm talep ettiklerini söyleyen Mariam, Ayşenur’un ve diğer Filistinli şehitlerin hesap sorulmasını istediklerini belirtti.

Ayşenur’un öldürüldüğü saldırı sonrası Uluslararası Dayanışma Hareketi üyeleri daha fazla saldırıya maruz kaldı. Mariam, Filistinlilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, adaletin sağlanmasını ve İsrail’in aşırı güç kullanımına son verilmesini talep etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir