Orta ve Doğu Avrupa’yı etkileyen Boris Fırtınası ve Sel Felaketi

Doğu Avrupa’yı kasıp kavuran Boris Fırtınası, şiddetli yağışlar ve sel felaketini beraberinde getirdi. Çekya’da en az 10 bin 500 kişi evlerinden tahliye edilirken, Krnov kasabasının yüzde 70-80’i sular altında kaldı. Başkent Prag’ın yaklaşık 235 kilometre doğusundaki Lipova-lazne köyü yakınlarında ise sel sularına kapılan bir araçtaki 3 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, ülkenin güneyinde yaşanan sel felaketi nedeniyle doğal afet durumu ilan etti. Klodzko ve Bielsko Biala kentlerinde 2 kişi hayatını kaybederken, Nysa İlçesi’nde bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Polonya, Avrupa Birliği’nden yardım talebinde bulunmaya hazırlanıyor.

Avusturya’da bir itfaiyeci kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybetti. Aşağı Avusturya eyaleti afet bölgesi ilan edilirken, Viyana metrosunun bazı kısımları kapatıldı ve bir otoyol sular altında kaldı.

Romanya’da ise Cumartesi günü 4 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde, 2 kişinin daha öldüğü açıklandı. Galati bölgesinde Slobozia Conachi köyünde 700 ev sular altında kalırken, yaklaşık 5 bin 400 evde hasar meydana geldi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir