Azerbaycan Ordusunun Antiterör Operasyonu Yıldönümünde Karabağ Üniversitesi Açıldı

Aliyev, 19-20 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen antiterör operasyonunun yıldönümünde Hankendi şehrini ziyaret etti ve devlet tarafından yeniden kurulan Karabağ Üniversitesini ziyaret etti. Üniversitenin açılışını yapan Aliyev, üniversite yöneticileri ve öğrencilerle bir araya geldi.

Devletin Egemenliğinin Yeniden Tesisi

Antiterör operasyonunun tamamlanmasının yıldönümü olan 20 Eylül’ü “Egemenlik Günü” ilan eden Aliyev, Azerbaycan ordusunun devletin egemenliğini tüm ülke topraklarında yeniden tesis ettiğini belirtti. 24 saatten az süren operasyonla ayrılıkçıların kökünün kazındığını vurgulayan Aliyev, 2. Karabağ Savaşı’nda yer alan gençlerin fedakarlıklarını ve şehitliklerini anarak vatan uğruna can verenlerin aziz hatırasını yaşatacaklarını söyledi.

Özgürlük Savaşı ve Aile Değerleri

Aliyev, Azerbaycan’ın kendi topraklarında egemenliğini tesis etmesi nedeniyle batılı bazı siyasetçilerin eleştirilerine değinerek, “Bizim savaşımız özgürlük savaşıydı. Aslında bizi eleştirenler de bunu çok iyi biliyor. Bu tek kelimeyle çifte standart, ikiyüzlülük, İslam karşıtlığı ve halkımıza karşı düşmanlıktır.” dedi. Genç neslin yaşananları iyi kavraması için öğretmenlere büyük görev düştüğünü vurgulayan Aliyev, aile değerlerinin ve aile eğitiminin korunmasının önemine değindi.

Karabağ Üniversitesi’nin Açılışı

Üniversitenin açılışından da bahseden Aliyev, Karabağ Üniversitesinin kurulmasının tarihi bir olay olduğunu belirtti. Üniversitenin binasının Sovyetler Birliği zamanında Azerbaycanlı mimar ve inşaatçılar tarafından inşa edildiğini ancak işgal döneminde değişikliklere uğradığını ifade etti. Binanın neredeyse tamamen yeniden kurulduğunu ve 1200 öğrencinin bulunduğunu söyleyen Aliyev, gelecek yıllarda tıp fakültesinin de oluşturulacağını belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir