Bakan Fidan, İsrail’in Lübnan’daki son saldırılarının endişe verici olduğunu belirtti. İsrail’in saldırıları adım adım Lübnan’a doğru tırmandırmaya başladığını vurgulayan Fidan, bu tür saldırıların istihbarat örgütlerinin sık kullandığı bir yöntem olduğunu söyledi.

Ayrıca, hükümetin gündemine müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulması konusunun getirildiğini de açıkladı.

Öte yandan, Japon firmasının ‘Made in Japan’ yazan telsizleri 10 yıldır üretmediği ve New York Times’ın Mossad’ın paravan şirketini duyurduğu bir haber de gündemde. Bu haber, Lübnan’da infilak eden telsizleri imal eden Japon firmasının açıklamalarına ve İsrail istihbaratının bu şirketin arkasında olduğuna dair iddialara yer veriyor.

Son olarak, ‘Akıllı’ bombalarla yaşadığımız tehlikenin her yerde olduğunu vurgulayan bir başka haber de dikkat çekiyor. İsrail’in Lübnan’da çarşı cihazlarını patlatarak gerçekleştirdiği saldırının ardından, akıllı ev cihazlarının uzaktan patlatılma riski ve otomobillere uzaktan erişim sağlanarak kazaya sebep olma ihtimali üzerine endişeler artıyor. Bu haber, elektronik eşyaların güvenliği ve akıllı cihazların potansiyel risklerine dikkat çekiyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir