ABD Savunma Bakanı Austin, İsrail Savunma Bakanı Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde bölgedeki son gelişmeleri ele aldıklarını belirtti. Austin, ABD Hava Kuvvetlerine ait F-22 savaş uçaklarının Orta Doğu’ya ulaştığını ve bu uçakların İsrail’i savunma ve bölgedeki ABD güçlerini koruma amacını temsil ettiğini vurguladı.

İsrail ile İran arasındaki gerilim nedeniyle ABD’nin bölgeye F-22 savaş uçakları konuşlandırdığı bildirilmişti. Bölgeye kaç adet F-22 savaş uçağının geldiği ve hangi ülkelere konuşlandırıldığına dair detaylar verilmedi.

Austin, İsrail’in savunmasına verdiği desteği sürdüreceklerini ve Gazze’de esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak ateşkes anlaşmasının önemini vurguladıklarını kaydetti. Ayrıca, bu hafta yaptıkları görüşmede, “İsrail’e yönelik İran kaynaklı tehditler” ve Orta Doğu’daki son gelişmeleri istişare ettiklerini belirtti. ABD ve İsrail, Irak’taki Ayn el-Esed Hava Üssü’ne düzenlenen saldırının bölgedeki gerilimi artıracağı konusunda hemfikir olduklarını ifade etmişti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir