ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, ülkenin Minnesota, Virginia ve Güney Dakota eyaletlerinde erken oy kullanma işlemleri başladı. Seçim gününde müsait olmayan ya da olası izdihamdan kaçınmak isteyen binlerce seçmen, sandık başına giderek oy kullandı. ABD genelinde birçok eyaletin erken oy kullanma imkanı sunduğu bilinirken, önümüzdeki günlerde birçok bölgede seçmenler oy kullanacak. Illinois’te 26 Eylül, Montana ve Nebraska da 7 Ekim, Indiana ve Wyoming de 8 Ekim, Arizona’da 9 Ekim, Georgia’da 15 Ekim ve Iowa’da 16 Ekim’de erken oy kullanma işlemleri başlayacak.

Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında erken oy kullanma konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Pew Araştırma Merkezi’nin yaptığı ankete göre, 2020 seçimlerinden bu yana Cumhuriyetçilerin yalnızca yüzde 37’si seçmenlerin erken oy kullanma seçeneğine sahip olması gerektiğini belirtirken, Demokratlar ise bu uygulamaya yüzde 82’lik destek vermektedir.

Eski ABD Başkanı ve kasımdaki seçim için Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan Donald Trump’a temmuz ayındaki suikast girişimi öncesinde yerel kolluk kuvvetleri ile yaşanan iletişim kopukluklarının, Gizli Servis’in performansını olumsuz etkilediği belirtilmektedir. Gizli servis raporu ortaya çıkardı! Trump’a suikast girişiminde hata zinciri

Bu gelişmeler, seçim süreci ve sonuçları açısından önemli etkiler taşımaktadır. Erken oy kullanmanın artması ve farklı partiler arasındaki görüş ayrılıkları, seçim dinamiklerini değiştirebilir. Her iki tarafın da seçim stratejilerini bu faktörlere göre belirlemesi beklenmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir