Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından yapılan ankete göre, Müslüman seçmenler arasında Demokrat Parti adayı Kamala Harris en fazla destek alan aday oldu. Harris, ankette yüzde 29,4 oy oranıyla ilk sırayı aldı. Onu yüzde 29,1 oy oranıyla Yeşil Parti adayı Dr. Jill Stein takip etti. Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump ise yüzde 11,2 oy oranıyla üçüncü sırada yer aldı. Ankete katılan Müslüman seçmenlerin yüzde 16,5’i ise henüz kararını vermemiş durumda.

Salıncağın eyaletlerinde Harris ve Stein arasındaki tercihler de dikkat çekiciydi. Stein, Arizona’da yüzde 35, Michigan’da yüzde 40 ve Wisconsin’de yüzde 44 oy oranıyla Harris’in önünde yer aldı. Harris ise Georgia’da yüzde 43 ve Pennsylvania’da yüzde 37 oy oranıyla Stein’i geride bıraktı. Trump ise sadece Nevada’da yüzde 27 oy oranıyla Harris’in hemen arkasında yer aldı.

Cinsiyet ve etnik köken bazında yapılan değerlendirmelerde ise erkek Müslüman seçmenlerin yüzde 29’unun Harris’i desteklediği, kadın Müslüman seçmenlerin ise yüzde 34’ünün Stein’e oy vereceği görüldü. Etnik temelde Harris, siyahi Müslüman seçmenler arasında yüzde 55,3 destek alırken, Stein beyaz, Arap ve Türk kökenli Müslüman seçmenler tarafından tercih edildi.

CAIR Hükümet İşleri Direktörü Robert S. McCaw, ankete ilişkin yaptığı açıklamada, Müslüman seçmenlerin önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve adayların bu seçmenlerin endişelerini göz ardı etmemesi gerektiğini belirtti. McCaw, özellikle kararsız eyaletlerdeki Müslüman seçmenlerin oylarının seçim sonuçlarını etkileyebileceğini vurgulayarak, adayların bu seçmenlerin endişelerini anlamak için daha fazla çaba sarf etmeleri gerektiğini ifade etti.

ABD genelinde yaklaşık 2,5 milyon Müslüman’ın yaşadığı tahmin ediliyor. Kamala Harris ve Donald Trump ise 10 Eylül’de ilk kez canlı yayında karşı karşıya gelecekler.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir