Meta’nın ABD’de hala uyuşturucu reklamları yayınladığı ortaya çıktı

Meta adlı şirket, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) aylardır uyuşturucu reklamları yayınlamaktan soruşturuluyor. Sosyal medya platformları Instagram ve Facebook’un sahibi olan şirketin hala kokain ve opioid türü uyuşturucuların reklamlarını yayınladığı belirlendi. Wall Street Journal’ın haberine göre, Meta yasadışı uyuşturucu satışını teşvik eden reklamlardan gelir elde etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz cuma günü bile bu platformlarda kokain ve opioid gibi maddeleri pazarlayan düzinelerce reklam tespit edildi.

Reklamlarda reçeteli ilaç şişeleri, hap yığınları ve kokain ‘tuğlaları’nın fotoğraflarının yer aldığı belirtildi. Şirket yetkilileri, kolluk kuvvetleriyle iş birliği içinde olduklarını söyledi. Mart ayında ABD federal yetkililerinin Meta’yı uyuşturucu satışındaki rolü nedeniyle soruşturduğu biliniyor.

Instagram ve Facebook’ta yayınlanan uyuşturucu reklamlarında linklerle birlikte Telegram’a yönlendirme yapıldığı da ortaya çıktı. Şirket CEO’su Mark Zuckerberg, Ocak ayında Senato duruşmasında ifade vermiş ve ailelerden özür dilemişti. Zuckerberg, Meta’da yayınlanan uyuşturucu reklamlarını çocukların ölümünden sorumlu tutan ailelere “başka hiçbir ailenin sizin çektiklerini çekmemesi için çok miktarda yatırım yapıyoruz” demişti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir