ABD’de Listerya Virüsü Paniği: Boar’s Head Markalı Ürünler Sebep Oldu

ABD’de son günlerde yaşanan listeria virüsü salgını, 9 kişinin hayatını kaybetmesine ve 57 kişinin hastanede tedavi altına alınmasına neden oldu. CDC tarafından yapılan açıklamaya göre, Boar’s Head markalı şarküteri eti tüketen kişilerde görülen bu salgın, 2011 yılından beri ülkede yaşanan en büyük listeria salgını olarak kayıtlara geçti.

Salgından etkilenen eyaletler arasında Florida, Tennessee, New Mexico, New York, Güney Carolina, Illinois, New Jersey ve Virginia bulunuyor. CDC, halkı geri çağrılan ürünleri tüketmekten kaçınmaları konusunda uyarırken, etiketlerde ‘EST. 12612’ veya ‘P-12612’ numaralarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

ABD Tarım Bakanlığı’na göre, geri çağrılan ürünler arasında jambon, sucuk, pastırma ve sosis gibi 70’ten fazla ürün bulunuyor ve en az 3 milyon kilogram et geri çağrıldı. Bu ürünler, 10 Mayıs ile 29 Temmuz tarihleri arasında üretildi ve ülke genelinde dağıtıldı veya yurtdışına ihraç edildi.

Listeria hastalığı, ‘Listeria monocytogenes’ bakterisinin bulunduğu gıdaların tüketilmesi sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalık genellikle hamileler, yeni doğanlar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf kişilerde daha ciddi sonuçlar doğurabilmektedir. Hastalığın belirtileri arasında ateş, kas ağrıları, denge kaybı, kasılmalar ve bağırsak sorunları yer alırken, bazı durumlarda semptomların ortaya çıkması 10 haftayı bulabilmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir