Avrupa’da Yeni Otomobil Satışları Temmuz Ayında Arttı

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), AB ülkelerinde temmuz ayına ilişkin yeni otomobil satış verilerini açıkladı. Buna göre, geçen ay AB ülkelerinde yeni otomobil satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2 artarak 852 bin 51 adete yükseldi.

Benzinli araçlar en çok tercih edilen tür oldu

ACEA’nın verilerine göre, birlik üyesi ülkelerde satılan yeni otomobillerin yüzde 33,4’ü benzinli, yüzde 32’si hibrit, yüzde 12,6’sı dizel, yüzde 12,1’i elektrikli, yüzde 6,8’i fişli (Plug-In) hibrit ve yüzde 3,1’i diğer yakıt türlerini kullanan araçlar olarak belirlendi.

Elektrikli otomobil satışları düşüş gösterdi

Temmuz ayında elektrikli otomobil satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,8 azalarak 102 bin 705’e geriledi. Elektrikli otomobillerin toplam satışlardaki payı da gerileyerek dikkat çekici bir düşüş yaşadı.

Almanya ve Fransa’da düşüş, İspanya ve İtalya’da artış yaşandı

Temmuzda yeni otomobil satışları Almanya’da yüzde 2,1, Fransa’da yüzde 2,3 düşerken, İspanya’da yüzde 3,4, İtalya’da ise yüzde 4,7 arttı.

Volkswagen Grubu liderliğini sürdürdü

AB’de temmuz ayında en fazla yeni otomobil satışını 229 bin 387 araçla Volkswagen Grubu gerçekleştirdi. Onu, Stellantis Grubu takip etti. Renault Grubu üçüncü, Hyundai Grubu ise dördüncü sırada yer aldı.

Ocak-temmuz döneminde toplam satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 artarak 6 milyon 537 bin 362’ye ulaştı. Bu veriler, AB otomobil pazarındaki son durumu yansıtıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir