Üsküdar Vaniköy’de bulunan ormanlık alanda kaçak şekilde inşa edilen yapı mühürlenerek faaliyetten men edilmişti. İstanbul Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan tespit tutanağında şu detaylar yer almaktadır:

  • Yapılan incelemede, Boğaziçi Doğal ve Tarihi Sit Alanında öngörünüm bölgesinde kalan, meri uygulama imar planında, 2. grup koru alanı ağaçlandırılacak alanlar lejantında kalan alanda; 3 adet 2 katlı ve 4 adet 1 katlı kısmen betonarme, kısmen çelik konstrüksiyon taşıyıcı sistemli yapılar, 1 adet havuz yapısı, 1 adet güçlendirilmiş set yapısı, betonarme istinat duvarları, betonarme merdivenler, bahçe duvarları, bekçi kulübeleri, altyapı çalışmaları, yapı malzemeleri ve atıkları, doğal zeminde beton enjeksiyonu, kazı, dolgu, kademelendirme ve setler yapıldığı tespit edilmiştir.
  • Yapı müteahhidi tarafından herhangi bir izin belgesi ibraz edilmeyerek belgenin daha sonra iletileceğinin beyan edildiği belirtilmiştir. Söz konusu alanda yapılan faaliyetlere dair alanın doğal sit alanı olması nedeniyle verilmiş tabiat varlıklarını koruma bölge komisyonu kararı bulunmadığından, söz konusu inşaat faaliyetlerinin izinsiz olduğu kanaatine varılmıştır. Tüm inşai faaliyetler durdurulmuştur.

    Yapılan inceleme sonucunda ortaya çıkan bu detaylar, kaçak inşaatın durdurulması ve doğal alanın korunması adına önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

    Görüntüler için detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir