Avrupa Borsaları Haftaya Temkinli Başladı

Avrupa borsaları, yoğun makroekonomik veri takviminin takip edileceği haftaya temkinli bir başlangıç yaptı. Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,1 değer kaybıyla 517,6 puan seviyesinde işlem görürken, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,4 düşüşle 18,555 puan seviyesinde bulunuyor. İtalya’da MIB 30 endeksi yüzde 0,3 azalarak 33.563 puan, Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,1 yükselerek 7.583 puan ve İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 0,2 kayıpla 11.251 puanda işlem görüyor.

Euro/dolar paritesi ise Cuma gününü yüzde 0,7 artışla 1,1193 seviyesinden tamamlamıştı. Şu anda ise önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 1,1180 seviyesinden işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda politika faizlerinin düşürülmesi gerektiğine dair açıklamaları, para piyasalarında faiz indirimi beklentilerini güçlendirdi. Fed’in gelecek ay 25 baz puanlık bir faiz indirimine kesin gözüyle bakılırken, 50 baz puanlık bir indirim ihtimali de masada. Analistler, yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisi içindeler.

Avrupa Merkez Bankası’nın da sene sonuna kadar üç kez daha faiz indirimi yapması bekleniyor. Bölgede açıklanan verilerin ekonomik endişeleri artırmaya devam etmesiyle, bu hafta açıklanacak enflasyon verileri yakından takip edilecek.

İngiltere’de tatil sebebiyle işlem yapılmazken, Almanya’da Ifo iş dünyası güven endeksi, ABD’de dayanıklı mal siparişleri ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verileri bugün açıklanacak. Bu verilerin piyasalarda nasıl bir etkiye yol açacağı ise merakla bekleniyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir