Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta saat 15.00 sıralarında Narin Güran’dan haber alınamayınca ailesi yetkililere bildirdi. Bu durum üzerine bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri arama çalışmalarına başladı.

Narin’i bulmak için yapılan arama çalışmalarında, mahalledeki tüm evlerde arama gerçekleştirildi. Ayrıca, AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında, mahalle çevresinde, kayalıklar ve tarlalarda arama çalışmaları yürüttü. Jandarma ekipleri, mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlarda arama yaptı, ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü helikopteri de arama çalışmalarına destek verdi.

Narin’i bulmak için gösterilen çaba devam ederken, ailesi evine yaklaşık 20 metre mesafede kan lekeleri buldu. Ancak daha sonra yapılan açıklamada, bu kan lekelerinin Narin’e ait olmadığı belirtildi. Diyarbakır Valiliği, sosyal medyada dolaşan Narin’in cenazesinin bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Narin’in annesi ve babası, kızlarının bulunmasını isteyerek duygularını dile getirdi. Baba Arif Güran, kızının en son görüldüğü noktada arkadaşlarıyla canlandırma yapıldığını ve kızlarının kaybolduğu anın okula ait güvenlik kamerası görüntüsünde olduğunu belirtti. Anne Yüksel Güran ise kızının okumayı çok istediğini ve onun geri getirilmesini istedi.

Arama çalışmaları devam ederken, mahalledeki evlerde yeniden arama yapıldı ve çocuğun en son görüldüğü noktada canlandırma çalışması gerçekleştirildi. Narin’in ailesi, kızlarının bir an önce bulunmasını ve gerçekten bilen birinin kendilerine ulaşmasını bekliyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir