Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail’e düzenlenen sabah saldırısının ardından açıklamalarda bulundu. Nasrallah, üst düzey danışmanlarından Fuad Shukr suikastına karşılık verme planlarını, bölgedeki İsrail ve ABD askeri hareketliliği nedeniyle ertelediklerini belirtti. Shukr suikastına sivil alanları ve İsrail altyapısını hedef almadan karşılık vermeye karar verdiklerini ifade etti.

Bugünkü saldırıda İsrail’in başkenti Tel Aviv’e 1,5 kilometre uzaklıktaki askeri istihbarat üssü Glilot’u hedef aldıklarını aktaran Nasrallah, fırlatılan insansız hava araçlarının İsrail hava sahasına girdiğini söyledi. Hassas füzeler kullanmadıklarını ancak yakın gelecekte bunları kullanabileceklerini belirten Nasrallah, Hizbullah’ın hiçbir hassas ya da stratejik füzesinin İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılarda hasar görmediğini vurguladı.

Nasrallah, saldırıdan 30 dakika önce İsrail ordusunun Lübnan’ı vurmaya başladığını belirterek, hedef alınan bölgelerin operasyonla hiçbir ilgisi olmadığını kaydetti. Ordunun verdiği zarara ilişkin bilgilerin gizlendiğini iddia eden Nasrallah, saldırının sonuçlarını görmek için beklediklerini ve tatmin edici sonuçlar olması halinde Shukr suikastına verilecek karşılığın tamamlanmış olacağını söyledi. Tatmin edici sonuçlar olmaması halinde ise yeniden saldırı düzenleyeceklerine işaret etti.

İsrail ordusunun, saldırıya karşılık verilirken şarapnel isabet eden 21 yaşındaki David Moshe Ben Shitrit adlı bir askerin hayatını kaybettiğini ve 2 askerin yaralandığını açıkladı. Hizbullah’ın sabah saatlerinde İsrail topraklarına 320’den fazla roket ve insansız hava aracı ile saldırdığı bilinirken, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki çeşitli noktalara hava saldırısı düzenlediği de belirtildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir