Solingen, Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki 650. yıl dönümü kutlamalarında dün akşam gerçekleşen bıçaklı saldırının yankıları sürüyor. Düsseldorf Savcılığından Markus Caspers ve polis Thorsten Fleiss, saldırıya ilişkin bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Fleiss, 15 yaşında bir şüpheliyi gözaltına aldıklarını ve henüz kayıp olan saldırganla bağlantısını araştırdıklarını belirtti. Saldırganın insanların boğazını hedef aldığını söyleyen Fleiss, soruşturmanın devam ettiğini ve terörizm ihtimalinin göz ardı edilemeyeceğini vurguladı.

Savcı Caspers, saldırıdan etkilenen kişiler arasında bir bağlantı olmadığını belirtirken, soruşturmanın devam ettiğini ve olası diğer faillerin bulunması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Saldırganın olay yerinden kaçtığı ve polisin onu aradığı festivalde, 3 kişi hayatını kaybetmiş, 5’i ağır 8 kişi yaralanmıştı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın Çin’e yapacağı ziyaret ve Sicilya Adası’ndaki lüks yatta yaşanan ölümlerle ilgili cinayet soruşturması da gündemdeki diğer konular arasında yer alıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir