Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Hatay’da ildeki yetkililerle görüşmek ve sağlık tesislerinde yerinde incelemelerde bulunmak için ziyarette bulundu. Hatay Havalimanı’nda il protokolü tarafından karşılanan Bakan Memişoğlu, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Defne Devlet Hastanesi, Habibi Neccar Aile Sağlığı Merkezi ve 11 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda incelemelerde bulundu.

Bakan Memişoğlu, sağlık hizmeti sunumunda ihtiyaç duyulan konular hakkında sağlık çalışanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi ve personelin talep ve görüşlerini dinledi. Ziyaretlerin ardından ildeki yetkililerle İl Değerlendirme Toplantısı düzenleyen Bakan Memişoğlu, sağlık yatırımları ve hizmetlerinin durumu hakkında bilgi aldı.

Toplantı sonrasında basın açıklaması yapan Bakan Memişoğlu, Hatay’ın yeniden yapılandırılması sürecini ve sağlık alanındaki gelişmeleri anlattı. Şehitlerin anısına da değinen Bakan Memişoğlu, Hatay’ın gücünü ve birlik beraberliğini vurguladı.

Sağlık hizmetleriyle ilgili konuşan Bakan Memişoğlu, Hatay’da hastaneler inşa edildiğini ve yeni sağlık merkezlerinin açılacağını belirtti. Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezleriyle ilgili çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

M-Çiçeği hastalığına da değinen Bakan Memişoğlu, sağlık sistemimizin ve çalışanlarımızın salgınlarla başa çıkabilecek kapasitede olduğunu vurguladı. Halkı paniklememeye ve kişisel hijyen kurallarına dikkat etmeye çağıran Bakan Memişoğlu, şu ana kadar tanısı konulmuş bir hastalarının olmadığını belirtti.

Metni WordPress blog altyapısına uygun şekilde düzenleyerek, içerikte bulunan linkleri kaldırarak ve sorularla alt başlık oluşturacak şekilde yeniden yazdım.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir