Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Zonguldak’ta Yapılan Açılış Törenine Katıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sabah saatlerinde Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir firmanın asitleme fabrikasının açılış töreni için bölgeye geldi. Bakan Bolat’a törende, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu, Ticaret Bakan Yardımcıları Mahmut Gürcan, Mustafa Tuzcu, Volkan Ağar, DEİK Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Çınar Boru Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çınar ve bakanlığa bağlı genel müdürler eşlik etti.

Bakan Bolat’ın Konuşması

Kuran-ı Kerim okunarak başlanan açılış programında konuşan Bakan Bolat, Türkiye’nin teknolojik yatırımlar ve üretkenliğin desteklenerek istihdam ve ihracatının arttığı bir geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü ifade etti. Bakan Bolat, “Hedeflerimize ulaşmak noktasında, her köşesi sahip olduğu kaynaklar ve üretim potansiyeli ile ekonomiye değer katan ülkemizin güzide şehirlerine önemli bir rol düşmekte olup, her ilimizin ihracatımıza olan katkısı, ülkemizin genel ekonomik hedeflerine ulaşmasında vazgeçilmez bir unsurdur” dedi.

İhracat ve Ekonomi

Bakan Bolat, Türkiye’nin milli gelirini 78 yılda 230 milyar dolardan 1 trilyon 158 milyar dolara yükselttiğini belirtti. Ayrıca, 1980’de 3 milyar dolar olan mal ihracatını 261,5 milyar dolara yükselttiklerini ve hizmetler ihracatını 110 milyar dolara çıkardıklarını ifade etti. Bakan Bolat, Türkiye’nin enerji maliyetinin azalmasıyla sanayide ivme kazanacağını vurguladı.

Teknoloji ve İnovasyon

Metal, mühendislik, otomotiv ve bilgi teknolojilerinin Türkiye için önemine değinen Bakan Bolat, Türkiye’nin bu sektörlerdeki ilerlemelerini ve dünya pazarındaki payını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, Türkiye’nin teknoloji merkezi sayısının arttığını ve Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

İnşaat ve Müteahhitlik

Türk müteahhitlerin dünyada 2’nci sırada olduğunu belirten Bakan Bolat, müteahhitlik sektörünün Türkiye ekonomisine katkısını vurguladı. Türk müteahhitlerin dünya genelinde 510 milyar dolarlık proje tamamladığını ve 137 ülkede faaliyet gösterdiğini açıkladı.

Yeşil Ekonomi ve Teşvikler

Bakan Bolat, “Gelecek için yeşil çelik” slogani ile yeşil ekonomiye geçişi teşvik ettiklerini ve iş dünyasına destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, danışmanlık hizmetlerine yönelik yeni teşvik programlarının başlatıldığını ve firmalara hibe katkısı sağlanacağını duyurdu.

Bu açıklamaların ardından Bakan Bolat, bölgedeki gelişmeler ve Türkiye’nin ekonomik başarıları hakkında daha fazla bilgi verdi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir