Ceylan Çalıkbaş, Kastamonu Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünden mezun oldu ve babasının yanında inşaat işiyle uğraşıyor. Çocukluğundan beri inşaatçılığa meraklı olan Çalıkbaş, mezun olduktan sonra farklı işlerde çalıştı ancak çocukluk hayalini gerçekleştirmek için babasının yanında inşaatçılığa adım attı. İki yıldır inşaat sektöründe olan genç kadın, başlangıçta babasının atölyesinde makineleri kullanarak tecrübe kazandı ve daha sonra boya ve tadilat işlerine yöneldi. Taş duvar, duvar derzi, kırım işlemi, harç ve ahşap işlemeleri yapmayı öğrenen Çalıkbaş, hem hayalini gerçekleştirme mutluluğunu yaşarken hem de babasının mesleğini devam ettirmeyi hedefliyor.

Çalıkbaş, babasının ve çevresinin baskısıyla meslekten uzak kalmak zorunda kaldığını belirterek, toplumun cinsiyet rolleriyle ilgili beklentiler nedeniyle bu mesleği yapamadığını ifade etti.

Yaklaşık iki yıldır inşaat sektöründe olduğunu söyleyen Çalıkbaş, başlangıçta babasının atölyesinde tecrübe kazandığını ve daha sonra inşaat işlerine yönelerek kendini bulduğunu anlattı. Harç karmayı öğrendiğini ve çeşitli inşaat işlerini yapmaya başladığını dile getiren genç kadın, kadınların zor gibi görünen meslekleri yapabileceğine inandığını ve bunun bir örneği olduğunu belirtti.

Taş duvar, duvar derzi, kırım işlemi, harç ve ahşap işlemlerini yapabilen Çalıkbaş, babasından sonra da bu mesleği sürdürmeyi amaçladığını ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir