Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, gençlerin hayallerine ulaşmalarını sağlayarak önemli bir rol oynamaktadır. Silifke ilçesinde yaşayan Sarıkeçili Yörük Mustafa Taş, ailesiyle çadırda yaşarken, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle YKS’ye hazırlandı ve istediği bölüme yerleşerek öğretmen olma hayaline bir adım daha yaklaştı.

Mustafa Taş, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Silifke şubesinde YKS’ye hazırlandı ve sözel puan sıralamasında 8.699. olarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünü kazandı. Ailesinin yanında yaşayan Taş, zaman zaman çobanlık yapan babasına yardım etti ve sınav sürecinde çadır, okul, kurs merkezi ve yurt arasında mekik dokudu.

Mustafa’nın başarısı, hem kendisini hem ailesini hem de onu destekleyen öğretmenleri mutlu etti. Ailesi, Büyükşehir Belediyesi’ne minnettarlığını dile getirerek, verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Mustafa Taş, Yörük hayatını anlatarak hareketli bir hayat sürdüklerini belirtti. Kurs merkezinin kendisine sağladığı imkanlarla daha iyi çalışma ortamı bulduğunu ve öğretmenlerinin kendisine çok yardımcı olduğunu ifade etti. YKS’ye hazırlanırken kaldığı yurtta test çözerek sınav için çalıştığını ve hedefinin öğretmen olup ülkesine ve öğrencilerine faydalı olmak olduğunu söyledi.

Mustafa Taş’ın başarısı, ailesini gururlandırdı. Baba Halil Taş, oğlunun üniversiteyi kazanmasından dolayı sevinçli ve gururlu olduğunu belirtti. Ailesinin göçebe hayatı nedeniyle okula zaman zaman gidemediğini ancak Mustafa’nın pes etmeden çalışarak başarılı olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden baba Taş, Mustafa’nın okumasında ve başarısında büyük desteklerinin olduğunu dile getirdi.

Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Silifke Şubesi Sorumlusu Gürkan Yüksek, Mustafa’nın parlak bir öğrenci olduğunu ve eğitim sürecinde gerekli desteği verdiklerini belirtti. Mustafa’nın başarısının hem kendilerini hem ailesini gururlandırdığını ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir