Gülsüm Taşdemir, ilkokuldan mezun olduktan sonra babasının “Kızlar okumaz, okulda ne işi var” diyerek okula göndermediği bir dönemden geçti. Ancak, 3. oğlunun doğumundan sonra yaklaşık 12 yıl önce Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’nde taşeron işçi olarak temizlik personeli olarak çalışmaya başladı. Çalışırken önce açık öğretimden ortaokulu, ardından liseyi bitirdi ve üniversite sınavına hazırlandı.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Isparta Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’nı kazanan Taşdemir, geçen yıl okulu başarıyla tamamladı. Ardından, bu yıl tekrar üniversite sınavına girerek 4 yıllık ISUBÜ Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümü’nü kazandı.

Taşdemir, okumayı çok sevdiğini belirtiyor ve geçmişte “Kızlar okumaz” gibi önyargılarla karşılaştığını ifade ediyor. Ancak azmi ve kararlılığı sayesinde bu engelleri aştığını dile getiriyor. Taşdemir, ailesinden ve çevresinden aldığı destekle bu süreci başarıyla tamamladığını vurguluyor.

Gülsüm Taşdemir’in gelini Hasibe Taşdemir ise annesine duyduğu gururu dile getiriyor. Annesinin başarılarından ve azminden dolayı gurur duyduğunu belirten Hasibe Taşdemir, annesinin birçok insana örnek olmasını ve okumanın yaşının olmadığını göstermesini diliyor.

Gülsüm Taşdemir’in hikayesi, herkesin okuyabileceğini ve azimle hedeflerine ulaşabileceğini gösteren bir örnek olmaya devam ediyor. Öğrenciler, genç kızlar ve her yaştan insan için ilham verici bir öykü sunuyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir