Son dönemde İsrail ile Lübnan arasında yaşanan gerilimde Hizbullah’ın İsrail’e misilleme yapmasıyla ilgili gelişmeler yaşandı. Hizbullah’ın resmi Telegram hesabından yapılan açıklamada, İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırılara karşılık olarak İsrail ordusuna ait Gatun kışlasına katyuşa füzeleriyle saldırı gerçekleştirildi.

İsrail ordusunun verdiği bilgiye göre, Lübnan’ın güneyinden İsrail’in kuzeyine 30 katyuşa füzesi fırlatıldı ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bu gelişmelerle birlikte İsrail’de misilleme korkusu artarken, evlerine kapanan insanlar sakinleştirici ürünlere yönelmeye başladı.

Başka bir habere göre ise İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ateşkes yerine Gazze’yi işgal etmenin daha uygun olacağını savundu. Bu söylemlerle birlikte İsrail’den yeni saldırı hazırlıkları yapılıyor ve bölge sakinleri uyarılarak evlerini boşaltmaları isteniyor.

Bu gelişmelerle birlikte İsrail ve Lübnan arasındaki gerilimin devam ettiği ve bölgede daha fazla çatışma riskinin bulunduğu gözlemleniyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir