Bakan Murat Kurum, AK Parti Kocaeli İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, TOKİ eliyle Kocaeli’ye 12 binden fazla yeni konutun hediye edildiğini ve 14 bin riskli konutun dönüşümünün tamamlandığını belirtti.

Kurum, Türkiye’yi büyütmeye yeminli olduklarını vurgulayarak muhalefetin Türkiye’ye dair hiçbir hedefi olmadığını söyledi. Deprem bölgesinde vaat ettikleri konutları yapmayan muhalefeti eleştirdi. Deprem riskiyle karşı karşıya olan İstanbul’da kentsel dönüşümü hızlandırmak için çaba gösterdiklerini ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın desteğini beklediklerini ifade etti.

Kurum, muhalefetin belediye başkanlarına kentsel dönüşüm konusunda seslendi ve belediyelerin borçlarını ödemeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca terör örgütleriyle mücadele konusunda da sert açıklamalarda bulundu ve CHP’yi eleştirdi.

Bakan Kurum, Mavi Vatan anlayışına “masal” diyenlere tepki göstererek, bu ülkenin stratejik değerlerine saygısızlık yapıldığını belirtti. Parti teşkilatlarına seslenerek, halkın kendilerine güvendiğini ve 2024’e hazırlık yapmaları gerektiğini söyledi.

Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve diğer parti temsilcilerinin katıldığı belirtildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir