İngiltere Kraliyet Ailesi’nden yapılan açıklamada, Kral Charles’ın, aşırı sağcı şiddet olaylarıyla ilgili Başbakan Keir Starmer ve Ulusal Polis Şefleri Konseyi Başkanı Gavin Stephens ile telefonda görüştüğü belirtildi. Kral, polis ve acil servis görevlilerine teşekkür etti ve topluluk ruhunun önemine vurgu yaptı.

Gözaltı sayısı 741’e yükselirken, aşırı sağcı eylem planlarına karşı ırkçılık karşıtları bir araya geldi. Göçmen ve sığınmacıların tutulduğu otelin önünde toplanan aşırı sağcılar, azınlıklara karşı saldırganlık gösterirken, polisin müdahalesiyle karşılaştılar.

Ülke genelinde devam eden protestolarla bağlantılı olarak son bir haftada 378 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Aşırı sağcı şiddet olayları, İngiltere’nin birçok kentinde yaşandı ve polis, sokak olaylarına karşı 6 bin polisin hazır olduğunu belirtti.

Olaylar, Southport kentinde başlayan bıçaklı saldırıyla tetiklendi. Sosyal medyada yayılan spekülatif haberler sonucu aşırı sağcılar polisle çatıştı ve camiye taşlı saldırıda bulundu. Ardından Sunderland ve diğer kentlerde de şiddet olayları yaşandı.

İngiltere’yi etkisi altına alan bu şiddet dalgası, polisin müdahalesi ve halkın tepkisiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Aşırı sağcıların göçmenlere ve Müslüman topluma yönelik saldırıları, ülkede birlik ve beraberliği zedelemeye devam ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir