Dominik Cumhuriyeti’nde bulunan Ro San Juan sahilinde, akıntıya kapılmış bir halde bulunan tekne, içerisinde 14 iskeletin bulunduğu açıklandı. Teknedeki belgelerde, iskeletlerin Senegal ve Moritanya’dan gelenlere ait olduğu tespit edildi.

Yetkililer, teknenin yerel bir balıkçı tarafından bulunduğunu ve Dominik Donanması’na haber verildiğini belirtti. Teknede, iskeletlerin yanı sıra cep telefonları, sırt çantaları ve Senegal ve Moritanya vatandaşlarına ait kimlik belgeleri bulundu. Ayrıca, bir sırt çantasında 12 paket kokain ya da eroine benzeyen bir madde bulundu ve bu maddelere detaylı analizler yapmak üzere el konuldu.

Teknenin Avrupa’daki varış noktasından saptırılarak Karayipler’e sürüklendiği ihtimali üzerinde durulurken, ölenlerin kesin ölüm nedeni henüz bilinmiyor. İskeletlerin olası hastalıkları önlemek için dezenfekte edildiği ve adli tıpa gönderildiği belirtildi.

2021 yılında Trinidad ve Tobago açıklarında da benzer bir olay yaşanmış, Moritanyalı göçmenlerin bulunduğu bir teknede 14 cansız beden bulunmuştu. Benzer şekilde Nisan ayında Moritanya ve Mali’den 9 göçmenin bulunduğu bir tekne de Brezilya’ya ulaşmıştı.

Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir