Kamala Harris, Michigan eyaletinin Detroit kentinde düzenlenen seçim mitinginde konuşma yaparken, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto eden göstericilerin sloganlarıyla karşılaştı. Göstericiler, “Kamala, Kamala saklanamazsın. Soykırıma oy vermeyeceğiz.” sloganları atarken, Harris’in destekçileri ise “Kamala” sloganıyla karşılık verdiler.

Harris, konuşmasını sürdürmeye çalışırken göstericilerin sloganları arasında kaldı ve demokrasiye inandıklarını belirtti. Ancak göstericilerin arasındaki gürültü onun konuşmasını zorlaştırdı. Harris, “Eğer Donald Trump’ın kazanmasını istiyorsanız bunu söyleyin. Aksi halde ben konuşuyorum.” diyerek tepki gösterdi.

Temmuz ayında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından Harris, İsrail’in kendini savunma hakkını desteklediklerini ve Gazze’deki insani durumdan endişe duyduklarını belirtti. “Şu anlaşmayı yapalım ve ateşkes ile savaşı bitirelim.” ifadesini kullandı.

Harris, ABD seçimlerine yaklaşırken, son anketlerde Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’ın önünde olduğu görülüyor. Bu durum, seçim yarışındaki dengeleri değiştirebilir.

Son olarak, Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından gelen açıklamaya göre, 400 albayın emekli edildiği iddialarıyla ilgili resmi bir açıklama yapıldı. Bu gelişmeler, askeri kademelerde değişikliklerin yaşandığını gösteriyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir