Türk Kızılay, gençlerin dayanışma ve yardımlaşma duygularını, gönüllülük bilincini ve bireysel yeteneklerini geliştirmek ve onları alanında öncü isimlerle buluşturarak ilham vermek üzere 15 yıldır Heybeliada’da düzenlediği Gençlik Kampları’yla binlerce gence ulaşıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gençlerin ağırlandığı kamplarda son 2 yıldır deprem bölgesinden gelen afetzede öğrencilere öncelik veriliyor. Bu kapsamda 4-10 Ağustos tarihlerinde düzenlenen ‘Teknoloji ve İnovasyon’ konulu Gençlik Kampı’na Malatya ve Osmaniye’den gelen fen lisesi ağırlıklı yaklaşık 90 depremzede öğrenci katıldı.

Gençlik Kampları, Türk Kızılay tarafından düzenlenen etkinlikler arasında gençlerin dayanışma ve yardımlaşma duygularını geliştirmek amacıyla organize edilen önemli bir programdır. Heybeliada’da gerçekleştirilen bu kamplar, gençleri alanında uzman isimlerle buluşturarak onlara ilham vermektedir. Son 15 yıldır devam eden bu kamplar sayesinde binlerce genç, önemli deneyimler kazanmaktadır. Son dönemlerde özellikle deprem bölgelerinden gelen afetzedelerin katılımına öncelik verilmektedir. Bu bağlamda, ‘Teknoloji ve İnovasyon’ konulu Gençlik Kampı’na Malatya ve Osmaniye’den gelen yaklaşık 90 depremzede öğrenci katılmıştır.

Kamp süresince robotik kodlama, 3D yazıcılarla tasarım, yazılım ve algoritma geliştirme gibi konularda eğitim alan öğrenciler, Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştiren Alper Gezeravcı ile bir araya geldiler. Gezeravcı, Türk Kızılay’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, gençleri cesaretlendirdi ve onlara ilham verdi. Öğrencilere, pozitif ayrımcılığı hak ettiklerini ve katıldıkları kampta önemli deneyimler edindiklerini belirtti.

Alper Gezeravcı, gençlere hitaben, uzay görevine başvurmasından dönüş sürecine kadar yaşadığı deneyimleri paylaştı. Gezeravcı, gençleri cesaretlendirerek, kimsenin özgüvenlerini sarsmasına izin vermemeleri konusunda uyardı. Onlara, hayallerini gerçekleştirmeleri için cesaret vermeye devam etti.

Sunumun ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gezeravcı, doğum günü kutlayan 4 öğrenciyle birlikte pasta kesti. Öğrencilerle sohbet eden ve fotoğraf çektiren Gezeravcı, kamp alanındaki etkinliklere katılarak gençlerle vakit geçirdi. Bu etkinlik, Türk Kızılay’ın gençlere destek olma ve onları geleceğe hazırlama konusundaki önemli çalışmalarından sadece bir tanesidir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir