Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı İş Birliğiyle Gerçekleşen Eğitim Projesi Tamamlandı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Eğitim Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bal’ın katılımıyla gerçekleşen proje kapanış toplantısında, iş başı eğitimlerinin önemine vurgu yapıldı. Prof. Dr. Balcı, eğitmenlerin sürekli eğitimlerinin sağlanacağını belirtirken, Mehmet Bal ise proje kapsamında 18 bin kişiye doğrudan fayda sağlandığını açıkladı.

Projenin Detayları

Proje kapsamında 25 pilot ilde 150 okul ve 25 farklı meslek dalı yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı 15 adet, iş dünyası ise 17 adet Sektörel Mükemmeliyet Merkezi kurdu. Toplamda 11 bin 986 MEB personeline eğitim verildi ve 25 meslek dalındaki en az 3 bin öğretmen işbaşı eğitimi aldı. Proje süresince 310 toplantı gerçekleştirildi.

Öğretmenlerin Eğitimi Ön Planda

Milli Eğitim Bakanlığı, proje kapsamında öğretmenlerin iş dünyasıyla entegrasyonunu sağlamak adına 81 ildeki öğretmenlerin ihtiyaçlarını belirleyecek merkezler kurdu. Bu sayede öğretmenlere yapılan yatırımın katma değer sağlayacağı vurgulandı. Proje, yeni bir başlangıcın eşiğinde olduğumuzu gösterdi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir