MTA tarafından yapılan çalışma raporları hakkında bilgi veren İçelli, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine MTA raporuna dayalı jeoloji ve jeofizik mühendislerinin katıldığı istişare toplantısına katılamadığını ancak gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.

İçelli, raporun bilimsel bir değerlendirme olduğunu ve sadece bilim insanları tarafından tartışılması gerektiğini vurguladı. Raporun halk tarafından yanlış anlaşılabileceğini ve suistimal edilebileceğini dile getirdi. Kendisinin rapora ulaştığını ve detaylı bir değerlendirme için bir video paylaşacağını ifade etti.

Raporda katılmadığı konuları da paylaşan İçelli, deprem tehlike parametrelerinin belirlenmesi sırasında fay kazılarının sadece geçmiş deprem izlerini ortaya koyduğunu belirtti. Ayrıca, Erciyes fayının son 15 bin yılda çalışmamasının pasif volkanizmadan kaynaklandığını ve bu fayın tek seferde yırtılamayacağını açıkladı.

İçelli, bilim tartışılmadıkça bilim olmayacağını belirterek farklı kurumlar tarafından yapılan araştırmaların devam ettiğini ve doğrulandığında kamuoyuna bilgilendirme yapılacağını söyledi. Büyükşehir belediyesinin konuya hassasiyetle yaklaştığını ve volkanizma ile magma odası çalışmalarının da yapılacağını belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir