İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 26 ilde gerçekleştirilen SiberAğ operasyonları hakkında bilgiler paylaştı.

Operasyonlar kapsamında Jandarma tarafından 86 şüpheli yakalandı ve şüphelilerin hesaplarında 91 milyon 400 bin TL işlem hacmi tespit edildi.

Siber suçlarla mücadelede kararlılıkla devam eden Bakan Yerlikaya, operasyonların Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

26 ilde düzenlenen operasyonlarda farklı suçlarla ilgili şüphelilerin yakalandığı açıklandı. Samsun, Ardahan, Erzurum, Ankara, Antalya, Tekirdağ ve Gaziantep’te yapılan operasyonlarda 36 şüpheli bakanlık yardımı, kolay ehliyet alma, klima satışı gibi vaatlerle vatandaşları dolandırdığı gerekçesiyle yakalandı.

Aydın ve Tekirdağ’da ise yasa dışı bahis reklamları yapan 11 şüpheli operasyonlarla yakalandı. İstanbul’da ise kişisel verilerin ücret karşılığında sorgulandığı tespit edilen 3 şüpheli ele geçirildi.

Ayrıca Afyonkarahisar, Aydın, Antalya, Kahramanmaraş, Burdur, Yozgat, Eskişehir, Mersin, Adıyaman, Kayseri, Kars, Muğla, Balıkesir, Düzce, Sakarya, Kastamonu, Zonguldak ve Manisa’da yapılan operasyonlarda çocuk ve yetişkinlere ait müstehcen görüntüleri depolayan ve yayınlayan 36 şüpheli de yakalandı.

Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tabancalar, bilgisayarlar, sahte ehliyetler ve dijital materyaller ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmayı tebrik ederken, milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir