Bakan Fidan, Mısır’a yaptığı ziyaret sırasında El Ariş Limanı’na ve Refah Sınır Kapısı’na gitti. Sınırın birkaç yüz metre ilerisinde insanlık trajedisi yaşandığını belirterek, burada bir soykırımın gerçekleştiğini ve 2 milyon insanın yerinden edildiğini, 40 bin kadın ve çocuğun öldürüldüğünü dile getirdi. Açlık ve ilaç eksikliği gibi durumların yaşandığını vurgulayan Fidan, uluslararası topluma seslenerek bu katliama dur deme çağrısında bulundu.

Fidan, Refah Sınır Kapısı’nın trafiğe kapatıldığını ve yardımların Kerem Şalom’a yönlendirildiğini, günde sadece 25 kamyonun geçiş yapabildiğini belirtti. Bu durumun yetersiz olduğunu ifade eden Fidan, baskıların artırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin Gazze’ye en çok yardım yapan ülke olduğunu belirten Fidan, krizin başlangıcından itibaren Türkiye’nin her türlü yardımı yaptığını ve diğer ülkelerle birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

Bu metin, Bakan Fidan’ın Mısır ziyareti sırasında yaşanan insani kriz ve Türkiye’nin yardım faaliyetlerine odaklanmaktadır. Konunun önemine vurgu yaparak, uluslararası toplumun bu soruna duyarsız kalmaması gerektiği mesajı verilmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir