Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde özel temsilciler Serdar Kılıç ve Ruben Rubinyan Alican-Margara sınır kapısında beşinci toplantılarını gerçekleştirdi. Bu kritik görüşme sonrasında Ermenistan Meclisi Avrupa Entegrasyonu Daimi Komitesi Başkanı Arman Yeghoyan, Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesine hazır olduklarını belirtti. Üçüncü ülke vatandaşlarına sınırın açılması ve vize zorunluluğunun kaldırılması konusunda anlaşma olduğunu vurgulayan Yeghoyan, bu anlaşmanın sembolik olmasının önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Armen Yeghoyan, Azerbaycan-Ermenistan barış görüşmeleriyle ilgili sorulara ise zaman çizelgesi olmadığını belirterek sürecin ilerlemesi durumunda belirli bir sonuca varılacağını söyledi. Ayrıca, Ermenistan’ın ABD ve Avrupa Birliği ile iyi ilişkilere sahip olduğunu vurgulayan Yeghoyan, bu ilişkilerin Rusya dahil herhangi bir kesime karşı olmadığını belirtti.

Ermenistan’ın yeni savaşa hazırlandığına dair açıklamaları yanıtlayan Yeghoyan, Ermenistan ordusunun sınırlarını aşma gibi bir niyetinin olmadığını ve egemenlik hakkı çerçevesinde ordunun konvansiyonel silahlarla donatılmasının bir sorun olmadığını belirtti. Ayrıca, Türk toplumuna mesajında ortak bir dil bulunması gerektiğini ve küçük meselelerde bile çözüm bulunamamasının endişe verici olduğunu ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir