Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da suikast sonucu öldürülmesi, bölgedeki tansiyonu yükseltti.

İSRAİL’İ ‘CEZALANDIRMA SÖZÜ’ VERDİ

Suikastın ardından İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ‘İsrail’i sert şekilde cezalandırma’ sözü verdi. Haniye, İran’da bulunan yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’daydı.

İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleşen yemin törenine, birçok uluslararası yetkili ve misafir katıldı. Pezeşkiyan’ın yemin töreni öncesi dini lider Ayetullah Hamaney, Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye ve İslami Cihad’ın lideri Ziyad en Nehhale ile görüşmüştü. Ancak gece yarısı İran’da saldırı gerçekleşti ve Haniye’nin kaldığı konut İsrail tarafından vuruldu.

Hamas, Haniye’nin suikast sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Suikastın detayları netleşmeye devam ediyor.

ODASI DIŞARIDAN VURULDU

İran Devrim Muhafızları, Haniye’nin öldüğü suikasta dair bir açıklama yaptı. Haniye’nin odasına dışarıdan fırlatılan yaklaşık yedi kilogramlık bir savaş başlığına sahip kısa menzilli bir roket ile vurulduğu belirtildi. İsrail, suikastın cezasını alacağını ve ABD’nin desteğiyle gerçekleştirildiğini iddia etti.

Yeniden Yazılan İçerikler:

  1. Haniye suikastında cevap bekleyen iki soru! İran’da büyük güvenlik açığı
  2. Ebu Ubeyde: Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları’nın sözcüsü hakkında neler biliniyor?
  3. İsrail’li sunucu canlı yayına belinde silahla çıktı! Skandal çağrı: Silahlanın
  4. Kudüs’te Ermeniler İsrailli Yahudileri geri püskürttü! Gizli anlaşma bile yapılmış
Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir